boukje 

Boukje brengt vooral creativiteit en onderwijservaring mee. Haar basis zijn opleidingen aan de Kunstacademie, de lerarenopleiding (Beeldende Vorming) en de Fotovakschool (Photographic Design) in Rotterdam.

Op de Fotovakschool is zij in aanraking gekomen met de oude fotografische techniek cyanotypie, beter bekend als de blauwdruk, en je zou kunnen zeggen dat daar de weg naar de Blauwe Ruimte is ingeslagen.

Recentelijk heeft zij naast een eerdere coachopleiding ook de opleiding Kunstzinnige Counseling aan de Academie Integrale Menswetenschappen aan haar CV toegevoegd. Dit is een zeer inspirerende manier van counseling met behulp van creatieve opdrachten. Deze methode werkt goed wanneer mensen moeilijk onder woorden kunnen brengen waar ze tegenaan lopen. Een waardevolle toevoeging aan het werk in de Blauwe Ruimte.

Naast haar werk als fotograaf/beeldmaker werkt zij al jaren met veel plezier als docent Tekenen in het voortgezet onderwijs. Met ook aanvullende cursussen als Reiki, Kindertekeningen analyseren, cultuurcoordinator en Kunstzinnige Therapie geeft dit een brede basis voor het ontwikkelen en geven van leuke, inspirerende en leerzame workshops en cursussen. 

mjon-met-klankschaal-1-jpg-kopieren-1

Marjon richt zich bij de bijeenkomsten in de Blauwe Ruimte vooral op persoonlijke aandacht.

Door de juiste, verdiepende vragen te stellen nodigt zij je uit om met een andere invalshoek naar jezelf te kijken. Te ontdekken wat er nog meer in je zit, wat werkt en daar meer van doen. Samen het abstracte concreet maken, verwijten omzetten in wensen en zoeken wat nu echt waardevol is voor jou. 

Haar basis zijn de opleidingen MWD (maatschappelijk werk en dienstverlening), coaching en Mindfulness trainer. In juni 2023 heeft ze de opleiding tot ACT trainer (acceptatie en commitmenttherapie) succesvol afgerond.

Op een reis door Nepal is zij gefascineerd geraakt door klankschalen en die hebben haar niet meer losgelaten. Soms zijn woorden teveel en zijn geluid en trillingen voldoende om dingen in beweging te zetten, zowel lichamelijk als geestelijk. 

Tijdens haar werk als groepsleider in de forensische psychiatrie, zet zij haar opleidingen in om mensen in beweging te krijgen zodat zij hun toekomst weer met vertrouwen tegemoet zien. Daarnaast heeft zij een eigen Mindfulness werkboek gemaakt voor deze doelgroep. Deze Mindfulness training geeft zij in combinatie met de klankschalen.  
 

Hieronder zie je de trillingen die vrijkomen na het aanslaan van de klankschaal. 

 

 

Voor onze werkzaamheden in de Blauwe Ruimte bundelen wij onze ervaring, expertise en krachten! We kunnen daardoor een uniek programma aanbieden waarin we creativiteit, welbevinden, persoonlijke ontwikkeling en counseling een plek geven. Ons doel is om je te inspireren, om even op adem te komen, om nieuwe dingen te kunnen ontdekken of een steuntje in de rug te voelen. 

We streven ernaar de komende tijd ons aanbod verder te laten groeien en uitbreiden. Volg ons hier of op Facebook en instagram voor de laatste nieuwtjes.

 

_DSF8246 Foto Hans van Vrouwerf

 

 

 

 

 

Publiceren op LinkedIn
Delen op Facebook
Tweet deze webpagina
deel dit op: