World Cyanotype Day & Open Dag

 

Zaterdag 30 september 2023 was het weer World Cyanotype Day. Deze dag was iedereen welkom in de Blauwe Ruimte om kennis te maken met deze techniek maar ook met onze andere activiteiten. 

"Cyanotypie" is een oude fotografische techniek, ontdekt in 1842. Papier wordt lichtgevoelig gemaakt met een mengsel van rood bloedloogzout en ammoniumijzer citraat. Na belichting met UV-licht ontstaat dan de kenmerkende blauwe kleur (blauwdruk). Een eenvoudige, verrassende en inspirerende techniek! 

Eén keer per jaar zetten we deze techniek in het zonnetje (bij mooi weer lekkerlijk!) en je bent van harte welkom voor een kennismaking met deze techniek. 

wcd-en-open-dag-2023 

 

Zaterdag 24 september 2022 was het World Cyanotype Day.

Deze jaarlijkse dag staat in het teken van de oude fotografische techniek cyanotypie. Aangezien ik veel met deze techniek werk heb ik met veel plezier aandacht besteed aan deze dag. 

De Blauwe Ruimte was geopend voor bezoekers. 

Mensen konden vrijblijvend een kijkje nemen en kennismaken met mijn werk, de cyanotypie en de Blauwe Ruimte. 

Enkele bezoekers hebben zelf de verwondering van de techniek ervaren door een proefdrukje te maken.

 

nawcd-22 

Mocht je interesse hebben en zelf blauwdrukken willen maken, dan kun je meedoen aan de workshop Maak je eigen blauwdruk. Klik HIER voor meer informatie over de workshop.

Liever iets bijzonders laten maken, als uniek cadeau of aandenken? Dan kun je speciale herinneringsblauwdruk laten maken. Klik dan HIER voor meer informatie.

Tot ziens in de Blauwe Ruimte!

 

 

tempimagedde6c6 

tempImageZMtv4Y  

tempImageCG3hxG 

Publiceren op LinkedIn
Delen op Facebook
Tweet deze webpagina
deel dit op: