Workshops Blauwdrukken maken

 

We bieden verschillende workshops aan om blauwdrukken te maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor wat meer diepgang in de workshop 'Maak je eigen blauwdruk', een workshop waarin je jouw eigen serie (geluks-)blauwdruk-kaarten maakt of een andere variant. Hieronder lees je meer over de verschillende workshops. Heb je een specifieke wens of vraag? Mail ons gerust, we denken graag met je mee! We houden je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief, meld je HIER aan.

 

  • Workshop Maak je eigen blauwdruk

In deze workshop maak je kennis met de blauwdruk, ook wel cyanotypie. Een oude fotografische techniek die vroeger gebruikt werd voor het maken van blauwdrukken; bouwtekeningen waarbij witte lijnen op een blauwe ondergrond werden afgedrukt. Anna Atkins legde in de 19e eeuw met deze techniek honderden planten vast in, zoals men zegt, het eerste fotografieboek dat ooit is gemaakt. Met de blauwdruk kun je dus laten zien hoe iets in elkaar zit, soms letterlijk maar in deze workshop ook figuurlijk want je bent zelf het onderwerp van jouw blauwdruk. 

In deze workshop ga je na een korte uitleg zelf de blauwdruktechniek ontdekken en er een persoonlijk werk mee maken. Het is erg leuk om te doen en levert altijd verrassende beelden op!

Iedere maand staat één keer een blauwdruk workshop op het programma. Daar wijken we om uiteenlopende redenen ook wel eens van af.  Heb je zelf een groepje waarmee je deze workshop zou willen volgen? Neem dan gerust contact op om een afspraak te maken voor een geschikte datum. 

           img_4220           img_4249          wsh-blauwdruk-2          img_5593 

      Praktische informatie over de workshop Maak je eigen blauwdruk;

Duur: 2,5 uur, houd rekening met wat uitloop

Wanneer:  

2024: Zaterdag 20 april, zondag 26 mei

Tijd: 13.00 - 15.30 uur 

Waar: de Blauwe Ruimte in Kedichem 

Deelnemers: max. 5

Kosten: €65 p.p.

Scrol verder voor AANMELDEN voor deze workshop.

 

  • Vervolg workshop Creatief met blauwdrukken.                                                                            

Als je de basis workshop gedaan hebt kan je meedoen met deze workshop. Je gaat deze keer zelf je papier prepareren zodat je al direct vanaf het begin invloed kunt uitoefenen op het proces en eindresultaat. En als je wilt kan je ook een eigen foto in je blauwdrukken verwerken. Kortom, je gaat creatief aan de slag!

Je krijgt van mij materiaal (en neem vooral zelf ook mee!), tips en voorbeelden en daarmee ga je vervolgens experimenteren. En ook leuk, in de zomer is de kans op zon groot dus dan kan je ook buiten belichten. 

Voor liefhebbers: als je een keer wat afdrukken wilt maken maar niet alles wilt aanschaffen, dan verkoop ik basissetjes waarmee je thuis aan de slag kunt; een flesje van 50 ml mengsel om je papier lichtgevoelig te maken, 3x twee formaten 300 grams zuurvrij aquarelpapier en een schuimkwastje. Voor €15.

 

Praktische informatie over de workshop Creatief met blauwdrukken;

Duur: 2,5 tot 3 uur (houd rekening met wat uitloop).

Wanneer: Vrijdag 24 mei 

Tijd: 13.00 - 15.30/16.00 uur

Waar: de Blauwe Ruimte in Kedichem 

Deelnemers: max. 4

Scrol verder naar beneden voor AANMELDEN voor deze workshop.

 

  • Workshop Blauwdrukken - Kerst- en/of Gelukskaarten maken

In deze workshop maak je kennis met de oude fotografische techniek cyanotypie, ookwel de blauwdruk. Je maakt in deze workshop een aantal unieke kerstkaarten of gelukskaarten.

Naast de gedroogde geluksklavertjes uit eigen tuin kun je gebruikmaken van alle materialen in de workshopruimte om jouw unieke kaarten compleet te maken. Laat je verrassen door deze leuke en speelse techniek én verras jouw vrienden en familie met jouw persoonlijke (kerst)kaart!

Na een korte inleiding ga je zelf ontdekken en experimenteren. Zodra je de kneepjes van het vak een beetje doorhebt kan je jouw eigen setje kaarten (6 stuks p.p.) gaan maken. 

gelukskaarten-wsh 
Praktische informatie over de workshop Blauwdruk - Gelukskaarten maken;

Duur: 2,5 tot 3 uur (houd rekening met wat uitloop).

Wanneer: 

2024: Zaterdag 27 januari gelukskaarten maken.

Tijd: 13.00 - 15.30/16.00 uur

Waar: de Blauwe Ruimte in Kedichem 

Deelnemers: max. 6

Kosten: €65 p.p.

Scrol verder voor AANMELDEN voor deze workshop.

img_3282 

  • Workshop Blauwdruktasje - special -

Dit is een gelegenheidsworkshop en staat niet standaard op het programma. Lijkt het je leuk? Laat het me gerust weten!

In deze workshop krijg je eerste uitleg over de techniek. Daarna ga je eerst van alles uitproberen en oefenen met de verschillende mogelijkheden. Zodra je een goed beeld hebt gekregen maak je jouw eigen unieke blauwdruk-tasje!

maak-jouw-eigen-blauwdruk-tasje 

Praktische informatie over workshop Blauwdruktasje;

Duur: 2,5 uur, houd rekening met uitloop

Wanneer: op speciale gelegenheden en op aanvraag

Tijd: nader te bepalen

Waar: de Blauwe Ruimte in Kedichem 

Deelnemers: min. 3 - max. 6

Kosten: €75 p.p.

 

MELD JE HIER AAN VOOR EEN BLAUWDRUK WORKSHOP:

Graag bij de vragen/opmerkingen vermelden voor welke workshop je je aanmeldt en welke datum. Na aanmelding ontvang je bericht van ons met wat meer (praktische) informatie.

* = verplicht veld

Met jouw aanmelding ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Klik HIER voor de algemene voorwaarden.

 

 

  • Zoek je meer persoonlijke verdieping in een creatieve cursus? Klik dan HIER voor het korte traject 'Persoonlijk creatief traject'.

 

  • Je kan ook een unieke herinneringsblauwdruk laten maken, bijvoorbeeld van een overleden huisdier. Klik HIER voor meer informatie.

 

  • In mijn eigen autonome werk gebruik ik de blauwdruk ook veel. Klik HIER om in de fotogalerij meer van mijn werk te bekijken.

 

Vragen, wensen, suggesties? Laat het ons weten, we denken graag met je mee! 

We houden je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief, meld je HIER aan.

We ontmoeten je graag in de Blauwe Ruimte!

 

Publiceren op LinkedIn
Delen op Facebook
Tweet deze webpagina
deel dit op: