Workshop Maak je eigen blauwdruk

 

Deze workshop duurt 2 tot 2,5 uur en is er zowel voor kinderen (vanaf 10 jaar) als voor volwassenen. Prijs is 55 euro per persoon, dit is inclusief materialen.

In deze workshop maak je kennis met de blauwdruk, ook wel cyanotypie. Een oude fotografische techniek die vroeger gebruikt werd voor het maken van blauwdrukken; bouwtekeningen waarbij witte lijnen op een blauwe ondergrond werden afgedrukt. Anna Atkins legde in de 19e eeuw met deze techniek honderden planten vast in, zoals men zegt, het eerste fotografieboek dat ooit is gemaakt. Met de blauwdruk kun je dus laten zien hoe iets in elkaar zit, soms letterlijk maar in deze workshop ook figuurlijk want je bent zelf het onderwerp van jouw blauwdruk.

In deze workshop ga je na een korte uitleg zelf de blauwdruktechniek ontdekken en er een mooi werk mee maken. Het is erg leuk om te doen en levert altijd verrassende beelden op!

        img_4220           img_4249          wsh-blauwdruk-2          img_5593 

       

Praktische informatie over workshop Maak je eigen blauwdruk;

Duur: 2 uur, met eventueel uitloop tot 2,5 uur

Wanneer: in 2022 op zaterdag 22 oktober, zaterdag 26 november en vrijdag 30 december. In 2023 zaterdag 21 januari, zaterdag 25 februari, zaterdag 25 maart.

Tijd: van 13.00 uur tot 15.30 uur.

De workshop wordt maandelijks gegeven. Heb je zelf een groepje waarmee je deze workshop zou willen volgen? Neem dan gerust contact op om een afspraak te maken voor een geschikte datum. 

Waar: de Blauwe Ruimte in Kedichem

Deelnemers: min. 3 - max. 6

Kosten: €55 p.p.

 

  • Zoek je meer persoonlijke verdieping in een creatieve cursus? Klik dan HIER voor het korte traject 'Persoonlijk creatief traject'.

 

  • Je kan ook een unieke herinneringsblauwdruk laten maken, bijvoorbeeld van een overleden huisdier. Klik HIER voor meer informatie.

 

  • In mijn eigen autonome werk gebruik ik de blauwdruk ook veel. Klik HIER om in de fotogalerij meer van mijn werk te bekijken.

 

Aanmelding voor de workshop Maak je eigen blauwdruk;

Graag in het vakje voor vragen en/of informatie aangeven op welke datum je wilt komen. Zodra we je aanmelding hebben ontvangen sturen we je de aanvullende informatie. 

Met jouw aanmelding ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Klik HIER voor de algemene voorwaarden.

We ontmoeten je graag in de Blauwe Ruimte!

* = verplicht veld

 

 

 

 

Publiceren op LinkedIn
Delen op Facebook
Tweet deze webpagina
deel dit op: